Jadłospis 09-13.12.2019

 P O N I E D Z I A Ł E K 09.12.2019

  • Zupa szczawiowa z jajkiem
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Pieczone udziki z kurczaka
  • Mizeria / fasolka szparagowa gotowana na parze
  • Budyń czekoladowy / woda / woda z cytryną
  • Jabłko

W T O R E K 10.12.2019                    

  • Zupa jarzynowa
  • Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem
  • Jogurt do picia / woda / woda z cytryną
  • Banana

Ś R O D A 11.12.2019

  • Zupa z czerwonej soczewicy
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Kotlet devolaille zawijany z serem i masełkiem
  • Kapusta gotowana zaprawiana pomidorami / sałatka z kukurydzy, groszku, fasoli, ananasa, jabłek, ogórków, papryki
  • Kompot wieloowocowy / woda / woda z cytryną
  • Mandarynka

C Z W A R T E K 12.12.2019

  • Zupa z cukinii krem z prażonymi pestkami ze słonecznika
  • Kluski śląskie
  • Polędwiczki wieprzowe z sosem z suszonych pomidorów i śliwek
  • Marchewki mini gotowane na parze / sałata z polewą jogurtową
  • Sok tłoczony ze świeżych owoców / woda / woda z cytryną
  • Ciasto marmurek z wiśnią

P I Ą T E K 13.12.2019

  • Rosół z makaronem
  • Ziemniak gotowane z koperkiem
  • Smażone polędwiczki z Dorsza
  • Surówka z ogórków kwaszonych, cebuli, jabłek
  • Sok jabłkowo-truskawkowy / woda / woda z cytryną
  • Ananas w syropie

      

                                             Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!

 

Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny:

zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.

Logowanie dla nauczycieli