P O N I E D Z I A Ł E K 09.12.2019
- Zupa szczawiowa z jajkiem
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Pieczone udziki z kurczaka
- Mizeria / fasolka szparagowa gotowana na parze
- Budyń czekoladowy / woda / woda z cytryną
- Jabłko
W T O R E K 10.12.2019
- Zupa jarzynowa
- Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem
- Jogurt do picia / woda / woda z cytryną
- Banana
Ś R O D A 11.12.2019
- Zupa z czerwonej soczewicy
- Ziemniaki gotowane z koperkiem
- Kotlet devolaille zawijany z serem i masełkiem
- Kapusta gotowana zaprawiana pomidorami / sałatka z kukurydzy, groszku, fasoli, ananasa, jabłek, ogórków, papryki
- Kompot wieloowocowy / woda / woda z cytryną
- Mandarynka
C Z W A R T E K 12.12.2019
- Zupa z cukinii krem z prażonymi pestkami ze słonecznika
- Kluski śląskie
- Polędwiczki wieprzowe z sosem z suszonych pomidorów i śliwek
- Marchewki mini gotowane na parze / sałata z polewą jogurtową
- Sok tłoczony ze świeżych owoców / woda / woda z cytryną
- Ciasto marmurek z wiśnią
P I Ą T E K 13.12.2019
- Rosół z makaronem
- Ziemniak gotowane z koperkiem
- Smażone polędwiczki z Dorsza
- Surówka z ogórków kwaszonych, cebuli, jabłek
- Sok jabłkowo-truskawkowy / woda / woda z cytryną
- Ananas w syropie
Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!
Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny:
zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.