JADŁOSPIS 14 - 18 WRZEŚNIA 2020R.

JADŁOSPIS  14 - 18 WRZEŚNIA 2020R.

 

P O N I E D Z I A Ł E K      14.09.2020.

  • Ryż jaśminowy
  • Pierś z kurczaka w sosie słodko-kwaśnym
  • Surówka z kapusty pekińskiej, marchwi z sosem winegret
  • Soczek wieloowocowy w kartoniku / woda w butelce
  • Arbuz

 

W T O R E K      15.09.2020.                   

  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Kotlet schabowy
  • Mizeria / marchewka czerwona i żółta w plastrach gotowana na parze
  • Kisiel wiśniowy / woda w butelce
  • Śliwka

 

Ś R O D A       16.09.2020.

  • Kluski leniwe z masełkiem
  • Sałatka grecka
  • Koktajl jagodowo –bananowo -truskawkowy / woda
  • Kinder Bueno

 

C Z W A R T E K      17.09.2020.

  • Kasza jęczmienna
  • Boeuf strogonow z wołowiny
  • Sałatka szwedzka / kalafior gotowany
  • Sok tłoczony ze świeżych owoców / woda w butelce
  • Banan

 

P I Ą T E K      18.09.2020.

  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Ryba Miruna smażona w panierce
  • Surówka z kapusty kwaszonej i marchwi / brukselka gotowana
  • Kompot truskawkowy / woda w butelce

 

       

                                             Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!

Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny: zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.

Logowanie dla nauczycieli