Jadlospis 27-31.01.2020

P O N I E D Z I A Ł E K 27.01.2020

  • Zupa ogórkowa
  • Ziemniaki gotowane
  • Pierś z kurczaka saute w ziołach
  • Sałata z rzodkiewką , szczypiorem i sosem jogurtowym / marchewka żółta i czerwona w plastrach
  • Sok tłoczony jabłko-malina / woda / woda z cytryną
  • Mandarynka

W T O R E K 28.01.2020             

  • Zupa kalafiorowa
  • Kopytka
  • Schab pieczony w sosie własnym
  • Marchewka tarta z jabłkiem z nutą pomarańczową / brokuły gotowane na parze
  • Kompot śliwkowy / woda / woda z cytryną
  • Jabłko
  • Herbatniki

Ś R O D A 29.01.2020

  • Barszcz ukraiński
  • Ryż zapiekany z jabłkiem i cynamonem
  • Herbata z cytryną / woda / woda z cytryną
  • Winogrono

C Z W A R T E K 30.01.2020

  • Zupa fasolowa z łazankami
  • Ziemniaki gotowane
  • Gołąbek w sosie pomidorowym
  • Surówka z warzyw mieszanych
  • Kompot truskawkowy / woda /woda z cytryną
  • Gruszka
  • Danio do kieszonki

P I Ą T E K 31.01.2020

  • Zupa zacierkowa
  • Ziemniaki gotowane
  • Ryba po grecku
  • Ogórek kwaszony
  • Sok pomarańczowy / woda / woda z cytryną

       

                                             Zastrzegamy zmiany w jadłospisie!

 

Środki spożywcze użyte do produkcji potraw mogą zawierać następujące alergeny:

zboża zawierające gluten, soje, mleko, jaja, orzechy, seler, gorczyce, nasiona sezamu, dwutlenek siarki i siarczyny.

Logowanie dla nauczycieli